Dag 04 – Det här åt jag i dag

började dagen med gamla hederliga 1 dl havgregryn+2 dl vatten och så tjoff in i micron i 2 min. e' voila: GRÖT! toppade detta med honung och östgöta lättmjölk. mummsi! (brukar annars ha kanel, frukt eller lite sylt i. men gick lite bananas imorse och blev lite nostalgisk. det här med honung är pappas grej. fick jag alltid på min gröt i min trötta tonårsperiod. när pappa visslade och smällde i köksluckorna lite extra för att man skulle vakna till. det var härliga mornar!)
till lunch gick jag och angelica till chocolat och åt räksallad. mycket trevlig! to die for som kändisarna säger. och med toastade surdegsbröd till. lyxade till det hela med en liten kaffe latte efteråt också.
och såhär till kvällen har jag mosat i mig ett ägg, en polarpärla (alltså bröd) med ost, tomat och paprika, samt lite a-fil med müsli och linfrön.
har väl dessutom tuggat i mig ett antal tuggummin under dagen. för det gör jag alltid. tuggar febrilt. har någon extrem rädsla av att man ska ha dålig andedräkt när man står och jobbar så nära människor hela dagarna. och jag tror det hela har gått över till ett beroende. alltså att tugga tuggummi.

förövrigt: är sjukt dålig på att äta mellanmål.

här inne hos mig

har visst inget internet. så nu sitter jag här med mobilen som en dongel. har visst surfat gratis en månad för att jag och robin inte bestämt abbonemangsform som jag lovade att vi skulle göra när tjejen på telia satte gång hela grejen förra gången. så imorgon får jag gå ner som en skamsen hund igen och be dem sätta igång allt. för andra gången.

kanske man skulle prata lite om helgen när det är söndag och allt. jaa. då ska vi se.
i fredags var vi ett helt litet trevligt gäng i norrköping och var ute och dinerade. firade elin borgen som nu faktiskt är 25 år. stort! jag läste en egenskriven dikt högt, åt TApas och skrattade. och sen fick vi räkna ut våran nota själv för att de inte kunde splitta den. elin blev galen. sen åkte vi jäättefort hem. somnade som en stock när jag la mig på kudden.
i lördags så var det jobb och kvällen spenderade vi hemma hos jerry och anna. åt lite sushi och fruktsallad. bra där tänkte vi. tills ostbågarna, napparna och chokladen åkte fram. hade stora svullardagen och efteråt hade vi alla ont i magen. robin mosade i sig ostbågar och choklad samtidigt. helt galet. sen satt vi och var melodifestivalsexperter och vi alla undrade mest va linda bengtzing hade på sig, och tyckte att nicke borg va ganska trevlig. sen spelade vi chicago och plump.
idag gick vi upp vid 11.15 och robin somnade om i soffan efter frukosten till sådär 14.00, trevligt. efter en stund packade vi träningsväskorna. lilla spinning-passet idag. kunde vrida ur kläderna efteråt och seriöst så undrar jag va det är för fel på mitt huvud när jag tränar. är lika röd som en tomat efteråt. är det normalt? efteråt åkte vi till borensberg för att äta söndagsmiddag hos roger och inger. flygande jakob serverades det. mycket trevligt. men jag petar alltid bort bananer. bananer är inte okej i mat. sen åt jag bara EN kaka till fikat. mycket nöjd med mig själv.

nu sitter jag på golvet i vanlig ordning, robin spelar nåt jättecoolt tv-spel. jag har sorterat trosor, strump och kalsong-tvätten (är bland det värsta jag vet, och hur kan det vara så att det ALLTID är några strumpor som inte har någon partner när man är klar? varje gång?!) nu ska jag hänga upp tvätten och sova. och imorgon är det måndag igen.




mina tankar är dina tankar fast det vet du knappast om.
trots att du lever nån annanstans så visar du dig ändå gång på gång
.

holy moly, me oh my, you're the apple of my eye

// man o man your my best friend, I scream it to the nothingness
there ain't nothin that I need
hot and heavy, pumpkin pie
chocolate candy, jesus christ
ain't nothing please me nore than you

ah, home, let me come home
home is whenever I'm with you
ah, home, let me come home
home is wherever I'm with you //





what else can we do now

jahaja, då var det en ny vecka igen. sportlov för vissa. dock inte för oss arbetande människor. varför uppskattade man inte ledigheten mer när man hade den? förra veckan var jag jätteförkyld, bakade sirapskakor, tappade bort sig totalt på streetdansen och tänkte "va gör jag här?", blev en orkeslös pöl efter spinningen (kom till insikt att aldrig mer träna halvsjuk), blev utsatt för ett rånförsök av min mobil (ett par killar smög sig upp när jag gick med hög musik i öronen och ville låna telefonen och ringa sin mor. ena killen stod bakom mig hela tiden och vaktade. med svart jacka upp till näsan och mössa ner till ögonen. och andra killen pratade på hela tiden, kunde tydligen 100 koder för att ringa gratis osv. jag sa att jag inte hade några pengar på den. heh. men han gav sig aldrig. till slut skickade jag in dem på pizzafiket och sprang. hu. läbbigt värre.), var hjärta till hjärta+återvinningen och fann fynd till mig själv och presenter till inflyttningsfesten hos freddan, igår låg jag och robin i varsin ände av soffan och kollade igenom en hel säsong dexter och åt pizza. och sov.

idag har jag satt ihop sju lådor ala INREDA till våra BESTÅ-hyllor här på jobbet. gick som på räls. så om det någongång skulle skita sig med frisöryrket så kan jag ju alltid satsa på en tjänst på IKEA. står och bloggar på jobbet i verkningstiden av en färg. men nu ska jag skölja den och gå hem och äta. är sjukligt hungrig. sen ska jag och robin städa hela lägenheten. gud, va roligt det ska bli.

det där dansandet

idag har det dansats igen. tinne och jag tittar mest nervöst på varandra och undrar vad vi sysslar med. hörde dessutom något svagt ögonblick om någon uppvisning i vår. eh. blir nog underbart.

jag har suttit på golvet i vardagsrummet ända sen jag kom hem. har alltså inte duschat än. inte heller packat nya kläder i träningsväskan. för imorrn ska jag träna igen. mamma och jag ska svettas ihjäl på spinningen. jag trotsar förkyldningen. låtsas jag om som den inte finns så existerar den ju inte heller. nu rasslar robin i dörren. back to reality. bajbaj!

think i'm addicted to your light

en ny besatthet:


Dag 04 – Det här åt jag i dag

började dagen med en ibumetin. och 20ml blutsaft. allt för att piggna till.
gick till jobbet och när jag kom dit åt jag två tuggor av det fiberrika brödet vi köpt, med två skivor ost samt en halv bit rökt skinka på. fortsatte med två skedar smultron/jordgubbs yoghurt och tre klunkar rött te. är inte så hungrig när man är förkyld. slängde allt i soporna. två timmar senare tog jag en banan.
och vid 13.00-tiden tog jag två knäckisar med mjukost på ena och kalles kaviar randiga på andra och sköljde ner dessa med grönt te. vid trehugget stapplade jag hemåt. och när jag kom innanför dörrarna tog jag mig en stoor kopp grönt te. igen. och såhär till kvällen har jag ätit lätt-fil med musli (går inte att göra sånt där fint tyskt u på mobilen, eller man kan nog. men jag vet inte hur.) 8 fullkornsskorpor, en kopp grönt te med honung och två nybakade siraps-kakor. ska väl tilläggas att jag levt på värktabletter och bafucin hela dagen också.

är tydligen te-beroende.

these little words



jag älskar dig, robin.

blomdoft och melodi





åh! jag blev som ett barn på nytt när jag hittade dessa idag på skopunkten.
och ändå så vågade jag inte löpa linan ut så jag gick därifrån med ett par andra vårskor.
(passar ju bra med vårskor nu när det ska snöa och bli -100 grader igen. hrm.)

men funderar verkligen starkt på om jag ska gå och köpa de här imorgon också. för de funkar faktiskt både nu och i sommar, om man tänker såhär:
- till ett par schyssta jeans och skinnjacka
- en söt sommarklänning
- jeansshorts och slapp t-shirt.

vore det inte alldeles emm:igt?! vad tror ni?

smile like you mean it

img_0492 (MMS)

jag är förmodligen världens roligaste tjej. och om nästan en timme får jag träffa tinne igen!


this town kills you when you're young



made a wrong turn, once or twice
dug my way out, blood and fire

bad decisions, that's alright
welcome to my silly life

mistreated this place
misunderstood
miss knowing it's all good
it didnt slow me down

mistaking, always second guessing
underestimating
look, i'm still around

pretty, pretty please
don't you ever, ever feel
like you're less then
fucking perfect

mohntag schjunthe fevruary

är egentligen upptagen av FRINGE-tittande, men robin var tvungen att ta en powernap mitt i. så jag tänkte att jag kunde passa på att göra sånt här.
idag har jag haft en produktiv dag, plockat och fixat på jobbet, handlat massa tyg;
"hej, jag ska ha 10m av detta"
"..okej"
(börjar rulla ut och mäta en hel rulle, som sen tar slut precis vid 10m)
"ja, det blev ju 10m precis då"

"guuud, så bra! kan du rulla ihop den igen tror du?"

hon älskade mig. sen tog jag och carro våra träningsväskor och lämnade lite svettpölar (lyckades iaf med att inte riva hela interiören som jag gjorde sist) på gymmet. kom tillbaka till jobbet som två röda grisar i nyllet och åt lite fisk. beställde en present till kalaset på hjalmar svenfelts väg 1 på lördag och lite fint papper som jag kan lägga i pysselhögen eftersom jag har så mycket tid till att pyssla. meeen, det är ju så fint att jag inte kan låta bli att köpa det. robin säger att jag är en shopaholic. jobbade ett par timmar till och nu har det ätits lilla kvällsisen och kollats på FRINGE som sagt.
robin sover som en stock. hoppas att han vaknar snart igen så det kan kollas. är beroende. tänk om det finns ett parallellt universum. en till mig. en till tekokare. en till håkan hellström. en till allt. blir knäpp om man tänker så. så nu tänker jag sluta.


den här har följt med mig i jackan hela dagen idag och igår. fabian lånade ut den lite. drak bitten!

Dag 03 - Mina föräldrar

min mamma är som jag fast precis tvärtom. det är alltid välstädat och fint hemma hos mamma och pappa. det luktar alltid gott och när jag var liten brukade alla mina kompisar säga "mm, emme. det här luktar som du!" när det luktade rengöringsmedel eller sköljmedel. för det var så det luktade hos oss. hon vet när man inte ska diskutera en sak längre, utan håller då tyst fast hon kanske egentligen vill säga mer. hon är smal och slimmad och ser alltid vältränad ut, hon är alltid snygg. och är sjukligt stark. och inte bara i psyket utan i muskler också. och hon tar alltid hand om människor. inte bara på jobbet där hon sliter som underskötarska, utan även annars med, alltid. hon kan vara starkt åt oss alla när vi inte vet hur man längre gör. hon har ett stort hjärta. hon har alltid varit en hönsmamma. men på ett bra sätt. innan man skulle åka iväg, eller göra något fick man alltid höra "mat då?" innan man gav sig iväg. bara för att hon var rädd att man skulle vara hungrig. hon lagar världens godaste korvstroganoff och köttfärsås. när mamma fiser säger hon alltid att det "bara" är gas. mamma köper ibland saker som hon vet att hon egentligen inte behöver, dessa gömmer hon en stund och sen tar fram och när pappa säger "är den där ny?" så säger hon alltid "neeeej, den är jättegammal!". mamma sätter alltid alla andra före sig själv. hon lyssnar på westlife eller eros ramazzotti och sjunger med. jag vet ingen annan kvinna som tycker en kall öl är så god som min mamma. det har alltid funnits godis hemma för att mamma anser att man ska få äta allt om man vill men i måttliga mängder. min mamma vet allt om mig. förmodligen även saker som vissa aldrig ens skulle berätta för sina föräldrar. när det åskar är mamma livrädd. och när vi var små packade hon in oss alla i bilen tills det slutat, för det var det enda säkra stället. mamma pussas alltid. jag behöver aldrig prata med min mamma varje dag. för jag vet att hon alltid finns där. jag önskar ibland att jag var mer som hon.

min pappa är precis som jag fast ändå inte. han är världens roligaste människa och kan allt. vare sig man ska spela fotboll, borra ett hål eller laga mat. och vad man än frågar om så har han förmodligen svaret. min pappa är världens snällaste. och ibland för snäll för sitt bästa. men han kan sätta ner foten ordentligt, och gör han det så lyssnar alla. pappa är en person som alla lyssnar på. är man någonstans där folk håller tal så håller pappa alltid det bästa. han älskar elektronikprylar och ibland låtsas han tycka saker är onödiga (som iphone) men sen sitter han och pillar och fixar med den i smyg. pappa lagar alltid jättegott kött, vare sig det är grillat eller stekt. min pappa har alltid jobbat för att vi ska ha det bra. pappa är envis och ska alltid ha rätt. och han har verkligen kämpat sig till den punkten han nått idag. aldrig glidit på någon bananskal. han har lärt oss att man måste kämpa för saker, och inte ge upp. alla djur älskar pappa trots att han är allergisk. pappa tvättar alltid öronen jättenoggrant när han duschar. pappa är världens starkaste man, både psykiskt och fysiskt. han är alltid bra på att formulera sig och skriva saker. pappa ger de mysigaste kramarna man kan få. och hur stor jag än blir så är jag alltid liten i hans armar. när pappa fiser vänder han sig alltid om och säger "öpp! vem va det!?". när min pappa försöker ljuga så blir han sne i munnen. pappa är alltid kärleksfull. han är duktig på språk och på att härma folk. pappa är givmild och rättvis. pappa är aldrig orolig över saker och lugnar alltid en annan när man själv spricker av oro. man kan se i pappas ögon när det är bus på gång. påbörjar pappa något så avslutar han det alltid, och han är alltid noggrann. pappa delade alltid upp mackorna i små delar, för att jag tyckte det var roligare att äta då. hans hjärta är otroligt stort. och väldigt starkt. både av känslor och kärl. han handlar kläder två gånger om året och då handlar han ofta en vintergarderob och en sommargarderob. det bästa stället han vet är stugan. när pappa är med är jag alltid trygg. jag behöver aldrig prata med min pappa varje dag. för jag vet att han alltid finns där. jag önskar ibland att jag var mer som han.

RSS 2.0