en timme tar en vecka här






ja. då var det söndagskväll igen. i fredags var jag och Jessica för att sjunga ihop med fröken Norlin. mycketmycket trevligt! men innan det var vi och åt tapas på aioli och blev matförgiftade. Jessica besökte toan tre ggr under konserten och jag mådde illa hela natten. men det var bara att bita ihop för i lördags vaknades det jobb. åt inget på hela dagen och efter jobbet bar det av till Borens Hill för att fira Alicia. där åts det tårta och en hel påse grillchips för att lindra hungern. busade med kidsen. Alicia blev rädd för sin present, ett smyckesskrin med melodi och dansade zebra (älskade bondgården dock), fabbe berättade massor saker och gav mig långa kramar, william skrattar hela tiden nu och åt upp min skjorta. tydligen god. jag älskar att vara faster.

vid 20.30 hugget fick iaf jag mat. ett par köttabitar och en jäkla massa sallad. sen sov jag. sen vaknade jag. sen sov Robin. sen gick vi och la oss. imorse vaknade vi och var lite stressade av att ha förlorat en timme. jag förstår inte riktigt det här med att byta tid. varför inte bara ha samma jämt? efter frukosten kolade vi på ett antal avsnitt av familj guy. vid halv fem så mötte jag mamma för att introducera henne för bodypumpen. hon var duktig som sjutton för att köra första gången och jag var starkare än vanligt idag. drog på med tyngre vikter och orkade. sjukt nöjd. framsteg! hemma hos mamma och pappa väntade Robin och pappa samt världens godaste isterband. fick med mig matlåda tills imorgon också. mums. sen drog vi till Jerry och Anna för att titta på big brother för första gången. pinsamt och dåligt. blev inte så sugen på att se några mer avsnitt. nu ligger man i sängen och borde väl sova. jag har fortfarande ont i magen efter matförgiftning och konstiga mattider. inte bra alls. nästa vecka är en tuff vecka, fullspäckad. och jag längtar redan till nästa helg. då ska vi äta grönsaker med dipp. nu har mina händer somnat av att ligga ner och skriva på mobilen. det får helt enkelt räcka. hejhej.

clap your hands on the floor

nytt livsmål: såhär ska jag också se ut när jag är över 40 och fött några ungar.




bitterheten

jag tycker inte det är kul att blogga just nu. alls. faktiskt.
men jag tänkte bara uppdatera om mitt liv.
kanske är det någon som uppskattar det.

i malmö var det vår och härligt. våra sinnen fylldes med både inspiration, snack och god mat.
min systemkamera gick sönder och jag var ledsen en stund. johan lyckades iallafall fånga oss tjejer på bild. men fokusen är inte den bästa. då det är den som är paj. ska väl ta och åka till netonet och trycka upp garantin i huvudet på dem.



i söndags kom jag hem. och här låg snön kvar. men vi stannade mest i soffan och hade en otroligt skön kväll. det åts pizza (men inte ens en halv gick i då den var det äckligaste jag ätit på länge) kollades på solsidan åt några wickningschips och drack cola. det älskade jag och robin. de dagarna är de bästa just nu. när vi tillåter oss att äta vad vi vill.

jag är duktig och tränar. fortfarande. (för er som tvivlade) jag tycker faktiskt att det är riktigt kul! trots att jag inte ser resultat. visst att kläderna sitter lite lösare och att andra personer säger att jag ser smalare ut (säger folk så bara för att vara snälla?) hur som helst så rasar robin i vikt och jag står helt stilla. motivationen sjunker rätt fint ibland. va fan liksom?! och denna vecka jag har sett vilsen ut på ett bodystep-pass där jag fick reda på att jag har svaga vrister men svetten yrde iallafall, igår tog jag ett rejs runt stångån i solskenet på lunchen, ena sidan gick det som smort. sen kom jag över till andra där motvinden från helvetet bodde, tog en spurtning sista biten från ån upp till jobbet. hörlurarna flög och jag flåsade som en gammal hund. och även ikväll efter att ha kämpat på som aldrig förr under spinningpasset, sen duschat och känt sig jävligt nöjd med sig själv. så skulle man bege sig hemåt så fick jag köra ett till spinningpass på cykeln för vinden visade sin bästa sida igen. försöker naturen säga mig att jag borde ge upp?

inatt är jag gräsänka. robin är i hufudstaden och jobbar så inni bängen. åkte vid 04:35 imorse och har i skrivandets stund fortfarande inte slutat jobba. bra jobbpass. duktig kille. han är nog trött i helgen. så när jag kom hem så satte jag på en tvätt, skar upp en grapefrukt, kokade te och gjorde två knäckemacks. sen tittade jag på love and other drugs. snart ska jag väl sova i brist på annat eller iallafall försöka. har ju tydligen fått sömnproblem senaste veckan.

imorgon är jag ledig och ska på massage kl. 10 (bra tid en ledig dag) sen har jag ingenting planerat. känns jättekonstigt. vad ska jag göra hela dagen? på fredag ska jag och jessica bege oss till konsertet och kongresset efter jobbet och titta på SÄKERT. på lördag är det jobb och efteråt bege oss till borensberg för att fira alicia som fyller 2 år nästa vecka.

nu ska jag hänga upp tvätten. och ni som tror att våren är på väg. gör inte som jag och bli jätteglada som jag blev förra veckan. för till helgen ska det bli snö igen. jag tänker inte tro på våren förrns till påsk. eller valborg. eller midsommar. så det så.

om vintern som aldrig tar slut

igårkväll när vi skulle sova så sa jag "en kund sa idag att det skulle komma 1 dm snö inatt". robin kollar ut och säger "njae, jag hörde att det bara skulle komma snöregn. och det snöar iallafall inte nu". så rätt nöjda med livet så somnade vi. vaknade av plogbilen. försökte inbilla mig att det inte var den.
sen gick robin upp och när han kom in och skulle ge mig den dagliga hejdåpussen så sa han "det har kommit sjukt mycket snö". jag som var jättejättekissnödig låg då kvar i sängen för att slippa gå upp och se eländet innan klockan ringde. sen fick jag pulsa till snön. härlig morgon.

fredagskvällen till ära har vi ätit pad thai och godis. sen har jag packat, duschat och fixat för imorgon ska vi åka till maaaaumööö (malmö) med jobbet. blivit nerbjudna att gå på c-books och studio 1969's visning. och bo på hotell och grejer. blir kewl!
bilen går 9.30 så det blir ingen sovmorgon på min lediga helg. så med andra ord är det snart dags att hoppa till sängs. men jag har strategiskt lagt ut alla grejer så det mest är att gå i kläderna, tvätta sig, dra på smink, fixa hår och gå. rätt smart tjej. jag har packat ner mina nya vita låga converseskor i väskan för så långt ner söder kan det väl iallafall inte finnas kvar någon snö?! jag vill ha vår sa jag.


danza kuduro




bjuder på detta bara för att nu är det vår.
jag har bestämt det.
och det bara sprätter i benen när jag hör den här låten.
blir säkert en av sommaren stora plågor. men just nu så älskar jag den. OJOJOJ!
jag vill bara springa runt i jeansshorts och solbrillor. NU!

Dag 06 – Min dag

vaknade av robins väckarklocka kl 06.00 och hörde hur han mumlade på om att han var trött, om att snooza lite osv. så nästa gång hans klocka ringde så var den nog efter sju någongång. sen låg jag och halvlyssnade på när han skramlade runt. efter en stund kom han in och gav mig en puss och gick. låste dörren. kom tillbaka efter fem sekunder. hämtade något. låste igen. sen somnade jag om som en stock. var otroligt skittrött rent ut sagt. min klocka ringde iallafall 08.20, sovmorgon idag och ändå var jag trött.

gjorde ordning mig och tog träningsväskan på ryggen och traskade iväg. mötte emelie vid bibblan och tog sällskap till jobbet. arriverade på jobbet när st:lars kyrkan ringde 09.00. gick in i personalrummet och hälsade på alla, hängde av mig och gick sen ut för att påbörja processen med att göra emelies hår vårljust. vi babblade på och jag penslade färg och sen när jag var färdig serverade jag emelie café latte och jag åt lite frukost, bestående av fil och min müsli.

sen sköljde vi färgen, torkade och lockade till härligheten. sen gick emelie och jag fixade och hjälpte johan lite med en kund. sen tog jag och camilla våra träningsväskor och drog till FRISK. där presenterade jag camilla för löpbandet, hon var livrädd att hon skulle hamna i en hög bakom bandet men det hela gick bra. sen drog vi lite i maskinerna, konstaterade att camilla är sjukt svag i magen. sen sprang vi lite till. och sen duschades det. för det är ju trevligt när man har tränat. och vi snålade inte in på insmörjningen av body lotionen som är till förfogande i omklädningsrummet efteråt. camilla bara glänste.

sen gick vi tillaka till jobbet. där kalasade jag på gulashsoppa, en knäcke och en banan. sen kom johans syster. och jag fick godis i vanlig ordning. ställde den strategiskt på bordet så alla andra kunde äta upp det mesta innan jag skulle hem. lyckades bra. jag åt några salta sillar. fy.
sen jobbades det på resten av eftermiddagen och när jag gick hem var jag helt lyrisk över att det fortfarande var ljust ute. det är våååår nu!



kom hem och slängde in en tvätt i maskinen, bytte om till skönare ejhåriga kläder, gjorde äggröra och skar upp avokados och gjorde knäckisar. sen åt vi. och robin har ätit godis också. behöver inte ha dåligt samvete själv längre. och nu har jag målat naglarna gula och robin spelar tv-spel. och jag sitter på tradera och har ångest över att jag lagt bud på en jacka som jag inte vill ha. hoppas verkligen att någon bjuder över.

ska nog snart gå och lägga mig och läsa en bok.....
kommer sluta med att jag kollar på tv och somnar som vanligt.

lilla galenheten på tradera en söndag i mars

tränat, varit på jobbet och ringt lite kunder inför morgondagen pga sjukdomar bland jobbarkamraterna, ätit köttabit med brunsås och potäter, diskat, beställt nya converse (köpte låga denna gång, och med juniorstl. mycket spännande!) och gått bananas på tradera. väntar med spänning på om jag vinner det jag vill ha. blir ha-galen! bjuder över allt och alla. farligt.

robin sitter och spelar tv-spel och jag ska väl snart avbryta detta så vi kan kolla på hämnden. ska vara en trevlig film har jag hört. ska göra lite te också. mumma. imorgon ska robin åka till stockholm och jobba över dagen så han åker väl runt 6-snåret imorrn bitti. en annan ska upp vid 7.45 för att gå och hämta upp jessica. sen ska vi ringa resten av kunderna ihop, för att det är mycket trevligare då.

NEJ! nu förlorade jag den fina ljusa jeansjackan från levis för 160 kronor. någon la visst 5 kronor över precis innan tiden gick ut. förbannat! och där försvann även spetstoppen också. tydligen en viss micizz med zzzz som vann. AS!

sushi













igår gjordes det som sagt egen sushi!
jag och anna skulle väl numer kunna kalla oss en kvarts japaner.
men iofs vet jag inte om man skulle vilja vara japan just nu med tanke på helvetet där borta.
tur att man bor i lilla trygga sverige där vi flyr undan alla bekymmer.....

nåväl, sushin frodades och åts med glädje!
sen mådde vi alla illa. inte inte bara över sushin utan också över erik sAAdes (jag HATAR hur alla ska dra ut på a:en i hans namn) vinst i mellofesten. om det nu stod mellan honom och danny tyckte jag att danny gott kunde fått vinna. pop som pop javisst. men danny är inte så löjligt löjlig hela tiden.

efteråt spelades det härliga chicago. det var inga muntra miner vid bordet överhuvudtaget då det var det segaste spelet i mannaminne. men till slut vann iallafall jerry. så vid två snåret gick de två hem och vi begav oss mot kudden. men jag var överstinnad på kaffe som jag aldrig dricker annars och nu hade jag druckit 5 koppar, så jag hade lite svårt att somna. och under natten hade jag rätt konstiga drömmar. kaffe är inte min grej.

nu på morgonen har robin suttit på golvet i hallen och pratat med telia ang. vårat trådlösa nya modem. ingenting fungerade och de visste inget. efter 3 timmar så fixade iallafall robin det på något mirakulöst sätt. så söndagen är räddad!
jag ska nu packa lilla träningsväskan och bege mig mot bodypumpen.
trotsa förkyldningen sa jag!

I follow rivers






//oh, I beg you, 'can I follow?'
oh, I ask you, 'why not always?'
be the ocean where unravel
be my only, be the water and I'm wading
you're my river running high
run deep, run wild

I, I follow, I follow you deep sea baby
I follow you
I, I follow, I follow you, dark boom honey
I follow you...//

I got my head among the clouds

idag har jag varit ledig.
sov ut och vaknade genomtäppt och med halsont. för andra gången på en månad. ska man inte bli frisk och sånt av att träna. eller var det spinningen igår som satte igång någon skitbacill i kroppen? ovärt. och inte ens solen kunde lysa. så jag började dagen med en skål fil och ingefärste med honung i. sen plockade jag ordning all röra här hemma och drog ett par varv med min kompis dammsugaren. vi älskar varandra han och jag. sen ringde jag mamma och bestämde tid för lunch och tjejmysdag. gjorde jag iordning mig och trotsade både förkyldning och väder. det är fasen vår nu?! så idag har jag sett ut såhär:







jeans: gina tricot - t-shirt: monki - tunika: bikbok bälte: beyond - retro
skinnjacka: modekungen.se - väst: farfars gamla - sjal: h&m - skor - G&V Pettersson
ringar: sandström de wit och bikbik örhängen: pilgrim och sarasdesign.se

(mm. skitkul med dagens outfit, jag vet. men idag var det DET eller inget alls. fantasin tryter. och jag är ingen rolig tjej som t.ex britta (som förövrigt har den roligaste bloggen jag vet) så det är såhär läget ligger nu. och jag vet att det är skittråkigt. men ni ger mig inte direkt något att gå på! vad gillar ni egentligen?)

mamma och jag tog ett par repor på stan efter en lunch/fika, intruducerade mamma för macaronger. hon blev helt frälst. sen blev vi som galna och shoppade loss. skyller på sockerchocken. nöjd och fattig. och för en stund kände jag mig lite piggare.
sen gick vi hem och däckade i soffan hemma hos mamma och pappa. åt passionsfrukt och kollade på film. sen kom robin efter hans träning och hämtade mig sen har jag styrt upp min hög av smycken. slängde en hel påse med grejer jag aldrig använder och insåg att jag tappat bort helt nya ear-cuffs någonstans. sorligt!
har iallafall haft den skönaste lediga dagen på länge. inga måsten eller tvång. varför är det inte alltid så?

imorgon är det fredag igen. lovely. hoppas inte förkyldningen blir värre bara. vore typiskt till helgen. men imorrn är det fredagsmys och sen jobbar jag på lördag. till kvällen ska jag, robin, jerry och anna göra egen sushi. haha. wish us good luck! kommer sluta med att vi beställer pizza.

will you pick me up again

här är iallafall en tjej som är sjukt snygg.
och cool.
fick jag vara någon svensk kändis för en dag så skulle det nog va hon.



FETTISdagen

hade dagen till ära en liten sovmorgon på ca 30min. när jag vaknade kände jag mig lite sådär skönt utvilad och när jag såg mig själv i spegeln så tänkte jag "ja, det börjar faktiskt hända något!" så jag tog stora steg in till vågen och därefter åkte självförtroendet och ångan ner till botten igen. det händer fan nästan ingenting. inte kg-mässigt iallfal. men jag känner mig ju piggare, lättare och kläderna sitter lösare. är det bara inbillning? ångrar att jag inte började mäta mig istället när jag började träna. kan ju visserligen börja nu men det hade ju varit roligare att se resultaten från början. skit också! så, är tydligen fortfarande fet och ful.

med det i bagaget så tänkte jag att värre blir det ju inte idag iaf. så jag tog på mig skinnjacka, farfars gamla väst och nya vårskorna och knallade till jobbet. tänkte att "skitsamma med allt. det blir bra snart..."
andades in friska sköna luften och njöt av solen. i ca 250m. fick sen stans värsta skoskav. var skönt.
på lunchen inhandlades det skoskavsplåster och semlor. till kvällen och några till jobbet.
sen åts det semla. en sån liten mini. kan man ju tillägga. efter jobbet åkte vi till roger och inger. där bjöds det på gröt, macka och ägg. och så mina semlor. åt en halv. så en liten + en halv stor = en vanlig stor
.... ja, så säger vi. det känns iallafall bättre. fetto som sagt. fy fan!

imorgon ska jag köra spinning med mamma. och inte äta något. nu sover jag. hejdå.

man börjar inte sjunga på rätt ton


men jag såg den skarpa kurvan kring din mun
berätta för mig om det är sant
att den hämtats av sparvarna
förts hit över ängarna, godkänts av änglarna
landat på dig




Dag 05 – Vad är kärlek?

känslan att man får somna om när man vaknar på helgen och tror att man ska upp och jobba, att komma hem och inser att diskberget är borta, se en riktigt bra film uppkrupen på robins bröst, busa med mina brorsbarn, att vara en flickvän, se hur solen försöker tränga sig igenom persiennerna på morgonen, att skratta jättehögt, känslan av att känna sig oövervinnerlig efter ett hårt träningspass, en godisskål i knät, renbäddad säng, att känna sig behövd, pussar i pannan, dansa till bra musik, sitta i stugan en sommarkväll och kolla ut över sjön efter att man ätit en god bit grillat kött, mammas och pappas kramar, hitta en riktigt fin sak på loppis som passar hemma, en stor kopp te, att få vara en riktig tjej ibland med mina tjejer, fredagskvällar, gå ut en sommarmorgon barfota i gräset och få dagg under fötterna, sms, att somna i skedposition,  första båtturen på sommen varje vår, att vara en lillasyster, frukosten på lördagen när man är ledig, sena kvällar på balkongen med ett glas vin, åka bil utan något speciellt mål och helst i mörker, fotografier, ad initio - at perpetuum - ad infinitum ....


... för mig är kärlek inte bara en sak.
en känsla.
eller en person.
det finns så otroligt mycket.
mycket mer än det jag skrivit.
och här är var iallafall ett försök att försöka beskriva min känsla av just detta stora fenomen.

we don't need a key, we get in for free

började lördagen med ett träningspass med anna. skrattade igenom oss hela träningen. efteråt begav sig jag, robin, jerry och anna till espressohouse och brunchade, tänkte att det vore ju trevligt att sitta i solen men det var vi ju inte ensamma om så det blev ingen sol för oss. efteråt gick jag och anna på shoppingrunda och kom hem med det ena och det andra.

nu försöker jag få ner lite schysst musik till mobilen inför kvällen. ska ut på landet och fira carro som fyllt 35. så får vi väl se om det blir krogen sen eller inte. är sjukt seg just nu men jag kanske kommer igång sen. robin ligger i andra änden och har feber. krakel. ska väl ta och göra ordning mig snart. ha lilla mannekäng visningen för robin. hatar att pröva kläder. och sen ska jag bege mig till jessica och fullborda carros present.

it's time to kill the lights

imorgon är det fredag igen. guuu va skönt! då ska det firas med pestopasta. mumsi.
jag sitter fortfarande uppe som en rak pinne i soffan och håller på med hemligt uppdrag. men nu är jag färdig. så jag ska väl ta och borsta gaddarna och sen krypa ner i sängen. robin sover redan. hörde nyss en jättesnark. natten till idag sov jag över 10 timmar. och ändå försov jag mig. som sagt är sjukt trött just nu.

idag har jag blivit jätteblond igen. känns faktiskt mest som det är jag när jag ser ut såhär. fattar inte varför det tagit två år sen jag var det sist? i like it. dock kliar det i hårbotten, det där med blekning är inte bra grejer. har även inhandlat lite nya ögonskuggor. tackar chefen för presentkortet på make up store vilket gjorde att jag köpte fyra ögonskuggor för bara 144 kr. mycket trevligt! till kvälla har robin gjort världens största mackor med skagenröra, avokado, lax, squash och tomat. älskar svullen. och jag gjorde mammas kladdkaka tills imorrn. är ju min tur att ha fredagsfika. robin har dock redan nallat en bit så nu kommer alla på jobbet tro att det är jag.

bjur på denna och säger godnatt:


beach 05 vs. beach 11


satt och kollade på gamla bilder på datorn och hittade denna. och nu har jag hittat min motivationsbild! finns säkert de som inte tycker att det är något speciellt med den här bilden. men jag vet! jag var faktiskt vältränad, även om jag inte tyckte att jag var det då för man blir ju lite blind och sjuk i sitt egna tänk. men jag vet hur mycket jag tränade och hur mycket bättre jag mådde då.
visserligen var jag bara 18 år när detta togs och det är trots allt snart 7 år sen. så det kanske inte går att bli precis så fit igen. har ju hänt lite annat med kroppen sen dess. men så som jag känner mig när jag ser på den bilden är den känslan jag vill ha när jag kollar i spegeln om ett tag. just nu känner jag att ingenting händer. men mamma hälsade till mig från pappa att jag ser mycket smalare ut i ansiktet, men att han inte vågade säga något själv i söndags ifall jag skulle ta det fel. haha! så det händer ju faktiskt saker även om jag inte ser det. nu jävlar!

Den förste mars tvåtusenelva

Började dagen med att springa till jobbet med världens tyngsta väska med 1 liter mjölk, en påse havregryn, träningskläder, ett äpple, handduk, skor, tvål och andra skönhetsgrejer, plånbok, en apelsin. Inte smartaste packningen direkt. På lunchen blev jag crazy och köpte massor nya kläder. Men som vanligt hinner jag aldrig prova något. Så när jag nu testade några grejer här hemma insåg jag att de inte var så roliga som jag tänkte. Och en del faktiskt för stora. Satt inget bra. Har visst låga tankar om mig själv och min kropp. Så imorgon är det bara att gå och lämna tillbaka. Bra för plånboken, dåligt för garderoben.

Fick även sluta tidigare en halvtimme så jag kunde dra och testa ett nytt pass. Frisk. Man drar på sig en väst och stoppar massa vikter i sen joggar man på plats, gör utfall, armhävningar osv. Instruktören va galen och skrek "åååååh, ta i!!!!!" så jag hade fasen knäna uppe vid hakan när vi just skulle jogga med höga knän. Efteråt körde jag även ett pass mage och sen blev jag upphämtad av Jerry och Robin som också varit och tränat.

Hurtiga klubben drog sedan hem. Åt lite äggröra, massa grönt, knäcke och även lite dadlar. Tänkte att vi iaf kunde fira lite såhär på årsdagen. Kollade även på Green Hornet. Så nu ska jag också bli superhjälte. Fast först ska jag faktiskt försöka sova och hoppas att jag för en gångs skull vaknar lite pigg. Är lite av en mardröm att gå upp på morgonen just nu. När vänder det? Nåväl, lägger ifrån mig mobilen nu så nightnight!

six years later - still going strong

//baby,
we've come a long way.
and baby,
you know i hope and pray,
that you believe me,
when I say: "this love will never fade away!"

oh, because,
you are the best thing,
you are the best thing,
you are the best thing,
ever happened to me
.//





den förste mars betyder bara en sak:
ännu ett års bevis på att det vi gör ändå är ganska bra.
tack för att du finns.
för mig.
för oss.



RSS 2.0